Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Eikendreef 47 51 in Helmond 5707 BP

Eikendreef 47 51

5707 BP Helmond
Koopsom € 995.000,- k.k.
Te koop

Omschrijving

Markante Neorenaissance villa met een rijke historie.

DOWNLOAD DE BROCHURE VOOR DE VOLLEDIGE OMSCHRIJVING VAN DIT UNIEKE GEHEEL MET MEERDERE GEBRUIKSFUNCTIES EN UITBREIDINGSMOGELIJKHEDEN.

Oorspronkelijk in opdracht van Jonkheer E.A.P. Wesselman in 1895 gebouwde vrijstaande villa met voormalig koetshuis, gelegen op een perceel van 1.615 m².

De villa heeft...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1895 Woonoppervlakte 516 m² Aantal kamers 17
Lees meer

Omschrijving

Markante Neorenaissance villa met een rijke historie.

DOWNLOAD DE BROCHURE VOOR DE VOLLEDIGE OMSCHRIJVING VAN DIT UNIEKE GEHEEL MET MEERDERE GEBRUIKSFUNCTIES EN UITBREIDINGSMOGELIJKHEDEN.

Oorspronkelijk in opdracht van Jonkheer E.A.P. Wesselman in 1895 gebouwde vrijstaande villa met voormalig koetshuis, gelegen op een perceel van 1.615 m².

De villa heeft buiten de WOONFUNCTIE de laatste jaren de functie van kantoor gehad met een oppervlakte maat van BVO circa 595 m²/VVO circa 492 m², verdeeld over drie verdiepingen.

In 2009 is er voor het koetshuis een herontwikkelingsplan getekend voor kantoorruimte met een oppervlakte maat van BVO circa 566 m²/VVO circa 507 m², onderverdeeld in twee bouwlagen. Plan op te vragen via Bob Hendriks Makelaardij.

Deze stads-/werkvilla opgetrokken in Neorenaissance stijl heeft boven twee bouwlagen haaks op elkaar staande topgevels, waarvan de gevel aan de voorzijde een chaletdecoratie heeft. De voorgevel heeft de voordeur ongeveer in het midden met links daarvan een driezijdige erker met balkon.

De villa heeft een schilderachtig uiterlijk door cordonbanden en segmentvormige bogen boven deuren en vensters uitgevoerd in witte stenen. In 2000 is het dak van de villa vernieuwd door natuurlei, volledig geïsoleerd, daarbij zijn de goten (koper), timmerwerken dak overstekken van de villa vernieuwd.

Deze villa ligt op een markante locatie en is een Gemeentelijk Monument. Huidige bestemming: GEMENGD, o.a. WOONFUNCTIE en KANTOORFUNCTIE.

De laatste tientallen jaren is de villa in gebruik geweest als kantoorruimte, de vertrekken zijn allen royaal van opzet en hebben uitzonderlijk hoge plafonds, de gebruikte originele bouwmaterialen uit 1895 zijn nog volop in de villa aanwezig. Dit geeft een stijlvolle authentieke uitstraling.
De karakterelementen zijn onder andere: Sierplafonds met ornamenten, paneeldeuren, hoog uitgetimmerde dagkanten, originele trapopgang, tegellambrisering(en) en haarden.

Op het achterterrein ligt aansluitend aan de hoofdvilla het voormalig koetshuis met een oppervlaktemaat van circa 370 m², verdeed over twee bouwlagen. Het koetshuis verkeert in bouwkundig redelijke staat. Adres koetshuis, Caroluslaan 10A, Helmond.

De villa heeft een woonoppervlakte van circa 517 m² en een inhoud van circa 2.225 m³.
Het koetshuis heeft een overige inpandige ruimte van circa 370 m² en een inhoud van 1.134 m³.

Het buitenterrein is grotendeels bestraat met optimale parkeermogelijkheden.

Het buitenterrein is via de Eikendreef te bereiken middels dubbele inrit met aan weerszijden pilasters. Op het terrein zijn totaal 5 garages aanwezig.

HISTORIE
Bij de overdracht van het Kasteel van Helmond, hebben drie bewoners van het kasteel een vervangend woonhuis laten bouwen langs de Eikendreef, voorheen verbindingsweg van het Kasteel over de Zuid-Willemsvaart naar de familie begraafplaats de Warande, een bosrijke omgeving enkele kilometers van het Kasteel.

De straatnaam dateert uit de 19e eeuw en de Eikendreef 47 werd gebouwd in opdracht van de zoon Jonkheer E.A.P. Wesselman in 1895.

De villa ligt op uitstekende woonstand in de levendige dorpskern van Helmond met al zijn voorzieningen.

Globale indeling villa Eikendreef 47-51, Helmond

Begane grond: Vestibule, hal met originele trapopgang naar verdiepingen, meerdere kamers begane grond, diverse haarden, keuken, bergruimte, toilet.

Eerste verdieping: Bovenhal, meerdere kamers, toilet.

Tweede verdieping: Bovenhal, meerdere kamers, dakterras, technische ruimte.

Appartement nummer 49: Eigen entree, ontvangsthal met trapopgang, bovenhal, 2 vertrekken tot een ruim slaapvertrek, toilet, keuken, badkamer, bijkeuken met techniek, living met haard en balkon. Aansluitend aan keuken groot balkon.

Terrein rondom de villa.
Aan voorzijde is het terrein te bereiken via dubbele inrit, beiden geflankeerd door pilasters en sierhekwerk.

Voortuin: Aangelegd met volwassen groen en parkeerplaatsen.

Rechter inrit met toegang tot de hoofdvilla en een gedeelte van de hoofdvilla welke momenteel als woonappartement in gebruik is met het huisnummer Eikendreef 49 te Helmond.

ALGEMENE INFORMATIE
Deze villa heeft een woonfunctie en bedrijfsfunctie, huidige bestemming: GEMENGD

Deze villa ligt op een bijzonder markante locatie en is een Gemeentelijk Monument met diversiteit aan gebruikers mogelijkheden

Eikendreef 47 – 51 staat vermeld op de Gemeentelijke Monumentenlijst

Bouwjaar oorspronkelijk 1895

Stijlkenmerken Neorenaissance bouwstijl zichtbaar aan buitenzijde

Buitenmetselwerk met prachtige details en metselverbanden

Ten dele voorzien van houten kozijnen, ramen en deuren met diverse luiken

Ten dele voorzien van kunststof kozijnen draai-/kiep met isolerende beglazing

Dakconstructie in 2000 geheel vernieuwd (isolatie, leisteen, koper, timmerwerken)

Rioleringen buitenzijde 2006 vernieuwd

Uitgebreide elektriciteitsvoorzieningen (diverse meterkasten met voorzieningen)

Uitgebreid centraal verwarmingsinstallatie

Vele authentieke materialen nog aanwezig, onder andere paneeldeuren, gestukadoorde plafonds met ornamenten, diverse schouwen

In 2009 is er voor het bestaande koetshuis een herontwikkelingsplan getekend voor kantoorruimte met een oppervlakte maat van BVO circa 566 m²/VVO circa 507 m², onderverdeeld in twee bouwlagen, plan op te vragen bij Bob Hendriks Makelaardij

De villa heeft een woonoppervlakte van circa 517 m²

De villa heeft de laatste jaren de functie van kantoor gehad met een oppervlakte maat van BVO circa 595 m²/VVO circa 492 m², verdeeld over drie verdiepingen

Het buitenterrein is grotendeels bestraat met optimale parkeermogelijkheden

Op het terrein zijn totaal 5 garages aanwezig

Op Eikendreef 49 is er een zelfstandig appartement van circa 90 m² aanwezig

Kortom een bijzonder markante vrijstaande villa op loopafstand van de levendige stadskern van Helmond met een grote diversiteit aan gebruikersmogelijkheden

Alleen via een vrijblijvende bezichtiging kunt u deze markante villa met een unieke locatie en diversiteit aan gebruikersmogelijkheden alsmede uitbreidingsmogelijkheden goed beoordelen.

U bent van harte welkom.

DOWNLOAD DE BROCHURE VOOR DE VOLLEDIGE OMSCHRIJVING VAN DIT UNIEKE GEHEEL MET MEERDERE GEBRUIKSFUNCTIES EN UITBREIDINGSMOGELIJKHEDEN.
Overdracht Status Beschikbaar Koopsom € 995.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Villa Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 1895 Bouwjaar toelichting Koetshuis latere datum Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan drukke weg, in centrum en in woonwijk Indeling Woonoppervlakte 516 m² Perceeloppervlakte 1615 m² Gebouwgebonden buitenruimte 75 m² Overige inpandige ruimte 406 m² Inhoud 3359 m³ Aantal kamers 17 Aantal slaapkamers 1 Aantal woonlagen 4 woonlagen en een kelder Dakterras Ja Energie Isolatie Dakisolatie en gedeeltelijk dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel en geiser eigendom Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Meerdere ketels (Gas Combiketel, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin en zijtuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 520 m² (26.0 m bij 20.0 m) Ligging hoofdtuin Zuidoost Achterom Ja Kwaliteit tuin Verzorgd Bergruimte Schuur / Berging Aangebouwd steen Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeergelegenheid Garage Aangebouwd steen en garagebox, voor 8 auto's Toelichting Optimaal parkeren op eigen terrein Totaal aantal garages 6 Dak Soort dak Samengesteld dak Toelichting In 2000 geheel vernieuwd Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monument en gedeeltelijk gestoffeerd Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte/kantoren Huidige bestemming Gemengd Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, TV kabel, Airconditioning, Rookkanaal, Dakraam Kadastrale gegevens Gemeente HELMOND Sectie G Perceelnummer 1200 Oppervlakte 1055 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente HELMOND Sectie G Perceelnummer 3369 Oppervlakte 560 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Video's

Plattegronden

Eikendreef 47 51 in Helmond 5707 BP Eikendreef 47 51 in Helmond 5707 BP Eikendreef 47 51 in Helmond 5707 BP Eikendreef 47 51 in Helmond 5707 BP Eikendreef 47 51 in Helmond 5707 BP

360° Foto's

U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.